Historisk sykkeltur 9.juni

Historisk sykkeltur 9.juni

Publisert av Lilly Kristine Berland den 11.06.24.

Historisk sykkeltur 2024.

Årets sykkeltur startet ved Bjorbekk kirke, med 24 deltagere. Grete og Nils Brekka sto for opplegg og Nils var guide under turen og sørget for at alle kom med og kom trygt frem. Det var et rikelig innslag av elsykler som var til god hjelp i stigningene. Første stopp var på høyden ved Løddesøl med flott utsikt over området. Kjell Håkedal orienterte om stedets historie. Neste stopp var ved en liten steinformasjon ved siden av veien, denne har det velklingende navnet «kjerringraua» som alle lokale kjenner godt.

Første hovedstopp var ved karpedammen på Rykene, den var opprinnelig brukt til meieridrift og er nå forsynt med store karper/ koier. Stedet  er nå bygd ut med minigolf og fasiliteter for arrangementer av mange slag. Arne Sivertsen orienterte om historien og dagens virksomhet. Her kunne vi sitte godt og nyte medbragt niste.

Turen fortsatte over Rykenedammen med laksetrapp, forbi Nøgne Ø og videre til retterstedet ved Solli. Her ble to kvinner som var dømt for drap på flere personer henrettet på 1770-tallet. Magne Solli hadde en levende fortelling om hendelsene.

Siste stasjon på turen var Bomsholmen Fløtermuseum. Dette drives av Øyestad Historielag. Vi fikk en gjestfri mottagelse med film og omvisning på museet. Vertskapet serverte vafler og kaffe som smakte godt i sola.

Hjertelig takk til foredragsholdere og Nils og Grete for en vel gjennomført tur.