Referat fra tur til Småmyrene Søndag 07.09.2014

Referat fra tur til Småmyrene Søndag 07.09.2014

Publisert av Lilly Kristine Berland den 20.10.22.

I løpet av natten og formiddagen hadde det kommet enormt mye nedbør, elver og bekker flommet over. Utpå ettermiddagen klarnet det imidlertid opp  slik at hele 20 personer møtte opp og deltok på turen -  av disse var  flere etterkommere etter de som en gang hadde bodd på husmannsplassen.

Vi møttes på Siring, og fulgte bilskogsveien så langt det var fremkommelig med bil. Traktorveien vi skulle følge videre var imidlertid ufremkommelig på grunn av alt regnet, men grunneier, Harald Seljåsen, loset oss gjennom busker og kratt, slik at vi alle kom  frem til plassen hvor det hadde vært bosetting på 1800-tallet.

Anders Adolf Engelskjønn orienterte her  om de som hadde ryddet plassen, og hvordan den tragiske brannen førte til at plassen ble fraflyttet. I  årets utgave av DEI GAV OSS EIN ARV, som kommer i oktober, vil du kunne lese mer om denne historien.

 

Det ble også tid til å nyte en kopp kaffe og medbrakt niste.

Tilbake på Siring deltok ca. halvparten av deltakeren på en omvisning på Ridesenteret. En stor takk til Elisabeth Trollnes Eieboe som tok i mot oss på en meget hyggelig måte.

 

Kart over området finner du her......