Referat fra høstmøtet på Heimtun 15.10.2014

Publisert av Lilly Kristine Berland den 20.10.22.

 

Mange hadde møtt fram for å høre sangerinne, forfatter og høgskolelektor Anne Grimstad Fjeld. Hun har samlet inn nærmere 300 "gamle sanger og regler" på 1980-tallet, med blant andre Anne Brekka og Olivia Skjævestad fra Austre Moland som informanter. De fleste informantene hadde sin barndom på 1920-30 tallet. Deler av dette materiale skal om ikke lenge lanseres i et digitalt læremiddel, Salaby, i Gyldendal Norsk Forlag, og vil dermed bli tilgjengelig for over 200 000 brukere i grunnskolen.

På Heimtun snakket Anne Grimstad Fjeld om innsamlingen og det nye pedagogiske prosjektet. Hun viste eksempler på Salaby, og spilte gamle opptak og fremførte selv utvalgte sanger og regler fra Anne Brekka, Olivia Skjævestad og andre informanter hun møtte i Aust-Agder. Flere etterkommere etter Anne og Olivia var tilstede og satte ekstra pris på få høre disse gamle opptakene.

På programmet sto også en presentasjon av historielagets årsskrift "DEI GAV OSS EIN ARV" for 2014 ved leder av redaksjonen Knut Engelskjøn og Jan Kløvstad. Årets utgave har mange interessante artikler fra bygda og kommer i samme flotte innbinding som fjorårets. Anbefales som julegave.

Som vanlig hadde styret sørget for en meget flott bevertning. Praten gikk livlig rundt bordene, og loddsalget og boksalget så ut til å gå unna.

Referent: Torjus