Referat fra 40 års jubileum 19.mars 2022

Referat fra 40 års jubileum 19.mars 2022

Publisert av Lilly Kristine Berland den 02.11.22. Oppdatert 05.12.22.

Austre Moland Histiorielag Referat fra 40 års jubileumsfest 19. mars 2022 på Dalen Misjonshus

 

Ett år forsinka pga. pandemien blei jubileumsfesten avholdt. Leder Odd Thunes ønska velkommen til medlemmer og gjester, heile 90 i tallet, og deretter overlot han styringa til kveldens toastmaster, Nils Brekka som leda festen på en utmerket måte. Et flott program for kvelden ble presentert og deretter leste Nils diktet «Bygda vår» av Kristen Weierholt.

 Leder Odd Thunes holdt kveldens tale med et resyme av Østre Molands historie, om stiftelsen av historielaget i 1981, om aktivitetene og alle lederne laget hadde hatt. Peder Brovoll og Olav Tveiten ble hedret for 40 års medlemsskap og for at de var med i historielagets første styre. Lagets æresmedlemmer som var tilstede, Kirsten Noddeland og Marta Gunda Vaaje fikk overrakt blomster og leder leste opp hilsen fra æresmedlem Anders Adolf Engelskjønn. Ny æresmedlem, Knut Engelskjøn ble utnevnt for sitt betydelige arbeid i historielaget.

Vi fikk besøk av Sam Eyde, i Tor Nikolaisens skikkelse. Han kåserte på en fantastisk fengende måte om industrigrùderen og hans virke. I tillegg fortalte han om tungtvannssabotasjen på Rjukan og fra fjellturer med dronning Sonja og dronning Margrete.

Tre medlemmer av bokkomiteen som slutter i komiteen, Torunn Hegerlund, Kirsten Noddeland og Helge Tveiten ble takket for sin innsats. Gjester fra Flosta, Arendal, Øyestad og Hisøy historielaget overrakte bokgaver og hilsningstaler.

Nydelige smørbrød og marsipankake fra Liens konditori ble servert. Det ble en innholdsrik og flott jubileumsfest og en stor takk til festkomiteen.

 

Vi fikk besøk av Sam Eyde i Tor Nicolaisens skikkelse
Foto: Alf Venemyr

 

Selve jubileumskaka er vakkert pyntet med historielagets logo og smakte ekstra godt.
Foto: Elizabeth Nygaard

 

Lagets medlemmer var samlet til et godt måltid rundt vakre festlige pynta bord
Foto: Elizabeth Nygaard

 

Referent: Lilly Berland