Boklansering på Heimtun. 18. oktober 2018

Boklansering på Heimtun. 18. oktober 2018

Publisert av Lilly Kristine Berland den 02.11.22.

Kvart over seks kom de første – komiteen hadde akkurat satt rumpa ned for å smake på kaffen!

Vi fikk ikke drukket opp, for folk bare strømma på, og da en smørblid formann ønska velkommen et minutt over sju telte vi ca 85 personer innenfor dørene, og det var utenom kjøkkengjengen – vi måtte åpne til peisestua og dekke noen bord der også.

Dette var uten tvil publikumsrekord!

Alf ga ganske raskt ordet til Anders Adolf, som viste mange fine bilder - mest fra svunnen tid. Noen fra Myra og noen fra de andre gamle kretsene i Austre Moland. Mange kjente de fleste, men noen nye navn ble funnet, og det er bra. Han fortalte litt om bildene og det ble supplert av kommentarer fra folk i salen. Veldig koselig. Vi ser gjerne mer bilder! Det finnes over 2500 i arkivet vårt, men vi vil gjerne ha fler!

Så slapp Knut til med presentasjon av årboka – Dei gav oss ein arv – nr. 18. Den har større format og har flotte bilder og masse interessant stoff. Knut skrøt av artikkelforfatterne, og gav dem hver sin rose. Det var flere nye navn i år – veldig bra! Lillemor – Kirsten Noddeland fikk litt flere  roser – hun har vært med i bokkomiteen siden dag en – i år 2000! Nå vil hun legge inn årene. Hun har gjort en kjempejobb!

Deretter var det matpause – det var beregna mat til 40 – 50 personer, men de fleste fikk vel en bit av et eller annet, kveldsmat eller kake!

I pausen var det også loddsalg, og selvsagt boksalg! Alt Odd hadde med av bøker ble solgt, så det var veldig bra. Folk kosa seg rundt bordene og praten gikk lystig, til formann Alf forkynte at hans storebror Sigurd skulle i ilden og fortelle litt fra sine år på barneskolen.

 

Sigurd er en god forteller, og det var veldig moro å høre om da han gikk på skole på Skjævestad,. Det var ikke plass til ungene på Lona skole. Han fortalte om lærerinner og elever, leik og undervisning. Sparke fotball f.eks. var ikke lov, da kunne man ødelegge beina! Og å balansere utenfor hagegjerde på en bratt mur var heller ikke «innenfor». De pugga utallige sanger og salmevers, men siden verken Prøysen eller Egner var oppdaga lærte de noe tyngre sanger f. eks av Bjørnson. Og tekstene sitter, det beviste Sigurd da han sang en av dem for oss.

Til slutt tok han fram trekkspillet og s vi sang med på en sang han sjøl har dikta på melodien til «Kjærlighetsvisa». Han kaller den «Bygda vår» og den ble skrevet til Nesheim skoles 50 års jubileum. På bildet viser han frem en bæremeis som hans bestefar brukte til å bære inn 60 cm. ved på Nesheim skole.
Så var det utdelig av velfortjente blomsterbuketter: Lillemor fikk blomster, klemmer og gode ord. Sigurd fikk en velfortjent bukett for sang og fortelling, og redaktør Knut for ledelse og arbeid med den flotte årboka.


Til slutt var det loddtrekning, og Alf takka for det fantastiske frammøte og ønska alle vel heim!
Kirsten Noddeland og Alf Venemyr 

 

Ref.EAa
Foto: Anders A. Engelskjønn