Boklansering på Heimtun 25. november 2021.

Boklansering på Heimtun 25. november 2021.

Publisert av Lilly Kristine Berland den 02.11.22.
Det var tydelig at folk hadde lyst på sosialt samvær igjen, så selv om koronaen ikke riktig har sluppet taket, var ca. 80 personer møtt fram på Heimtun denne kvelden. Det ble observert både frolendinger og hisøyfolk i salen, og slikt setter vi pris på.

Formann Odd ønska velkommen, og starta kvelden med en filmsnutt om oppgangssager, og selv om det ikke var her fra distriktet, var det interessant å se.

Deretter var det Ellen Ledaal Gjertsen sin tur til å fortelle om Sagene. Det er rart å tenke på at det har bodd folk i 10-11000 år her, at sjøen har stått mange meter høyere enn nå, og har dekka store områder og ikke minst at etter hvert ble Sagene et levende samfunn med industri, og et yrende liv. Elva, som ble kalt Fosso var sentral med 7 sager. Mange hadde arbeide sitt her, men om vinteren, når sagene ikke var i drift, drev de samme folka med f.eks. snekring, smiing og tømmerhogst. Noen ble flinke treskjærere, og den mest kjente er nok Ole Nilsen Weierholt, som utsmykka flere kirker, og laga mønster til dekor på ovne f.eks til Nes verk.

Etter det flotte foredraget fikk Ellen en velfortjent blomsterbukett.

Sigurd Ledaal viste en flott video som Tore Ledaal hadde laget fra ålefiske på Sagene. Det var fine bilder av store ål i ålekaret. Siden ålen er fredet, ble ålen veid og sluppet ut igjen,

På Sagene har det også vært butikker, og til og med en strømpefabrikk!

Så var det kveldsmat, med masse smørbrød og kaker, og de falt i smak, mens praten gikk lystig rundt bordene. Det var også tid for loddsalg, og pengene satt løst. Det var mange gevinster, alt fra egg til ovnsvifte og grytekluter!

Knut Engelskjøn presenterte årets bok, som er både flottere og har flere sider enn før. Og bare 25 kr dyrere!

Knut delte ut roser til bokkomiteen, og fikk sjøl en velfortjent bukett for framragende arbeid med boka.

Det ble lang kø for å kjøpe den.

Til sist var det loddtrekning, og Odd takket for frammøtet, og ønsket alle vel heim!

Referent: EAa