17.mai 2019

17.mai 2019

Publisert av Lilly Kristine Berland den 17.10.22.

Høytidelig bekransning av Minnestøtten i Moland 17. mai 2019

 

Gjennom mange år har det vært god tradisjon at etter høytidsgudstjenesten i Austre Moland kirke 17. mai at menigheten samlet vandret opp på Kirkehaugen der minnestøtten over de falne fra første og andre verdenskrig står.

Nesheim musikkorps slo an tonen før Ingeborg E. Dale holdt talen ved minnebautaen. Hun tok utgangspunkt fra 1814 da landet fikk sin grunnlov, en lov som fremdeles er like levende, og som vi må ta godt vare på.
Den har gikk stabile forhold i landet og mye av vår fred og sikkerhet har vi den å takke for.
Vi har ei bygd som i disse vårdagene viser seg fra sin aller beste side, og vi må ikke glemme at det er personer som har kjempet for den friheten vi på 17. mai kan feire.
Det mektige 17. mai budskapet kom ekstra godt fram da Ingeborg E. Dale framførte det i poesi form, noe hun gjorde på en særdeles god måte.


En vakker krans i nasjonalfarger ble lagt på minnebautaen av Siv Anita Olsen, Mathea Skjulestad Knutsen og Ida Brekka Funke.


Det var Austre Moland Historielag som holdt minnestunden,og leder av laget Alf M. Venemyr takket forsamlingen for frammøte, før Nesheim avsluttet med fedrelandssangen.








Tekst og foto: Anders A. Engelskjønn